Odobren predlog projekta za obavljanje komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika u Beogradu

Komisija za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije dala je  pozitivno mišljenje na predlog projekta koji se odnosi na obavljanje komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda.

Dragan Stevanović, predsednik Komisije za javno-privatno partnerstvo, rekao je da će ovim projektom Grad Beograd da unapredi gradski saobraćaj.
"Podržali smo i dali pozitvino mišljenje na predlog projekta javno-privatnog partnerstva Grada Beograda u obavljanju gradskog prevoza putnika. I ovaj put smo potvrdili da je Grad Beograd prepoznao da je model javno-privatnog partnerstva najbolji model da se kvalitet usluga unapredi, a da istovremeno grad i građane košta manje", objasnio je Stevanović.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali  izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd dobio saglasnost Komisije za novi projekat, koji je, kako je dodao, veoma važan za grad.

"Danas smo dobili saglasnost da pokrenemo tender za izbor partnera u oblasti javnog prevoza. Ovo je veoma važna vest za građane Beograda, s obzirom na to da je javni prevoz veliki problem. Ugovor koji je potpisan 2005. godine sa privatnim auto-prevoznicima, ove godine ističe. Mi smo rešili da izbor novih auto-prevoznika, koji će raditi zajedno sa gradom narednih deset godina, sprovedemo kroz postupak javno-privatnog partnerstva. Uslovi će biti nešto drugačiji u odnosu na prethodni period, želimo da autobusi budu u istoj boji, da imaju klima-uređaje, brojače putnika, bežični internet i video- nadzor. Samo oni koji te uslove ispunjavaju moći će da prevoze građane od 1. januara naredne godine", objasnio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, javno-privatno partnerstvo je veoma važan model koji može da pomogne u rešavanju nekih problema u Beogradu, i podrazumeva da grad može da nađe partnera koji ima znanje i iskustvo u nekoj oblasti.

VLADAUSAID

● Komisija za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije ●

Copyright (c) Komisija za JPP. Sva prava zadržana. Projekat podržan od strane USAID. Develpoed by Web Factory.