Београд добио „зелено светло“ за сређивање депоније Винча

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на третман комуналног отпада у Београду, чиме је Град добио зелено светло да уђе у јавно-приватно партнерство за решавање великог еколошког проблема на депонији Винча.

Драган Стевановић, председник Комисије за јавно-приватно партнерство, изразио је задовољство због пројекта, додајући да је Град Београд потврдио да има све административне и друге капацитете да буде једна од водећих европских престоница.
"Београђани заслужују овакав пројекат, са аспекта животне средине, која ће у перспективи бити подигнута на значајно виши ниво, као и у контексту енергетске ефикасности и сигурности", закључио је Стевановић.Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да позитивном одлуком Комисије Београд добија зелено светло да кроз јавно-приватно партнерство крене у решавање великог еколошког проблема града Београда, а то је управљање отпадом, и да је депонија Винча највећа неуређена депонија у овом делу Европе. "Реализацијом овог пројекта средићемо депонију у Винчи, изградити постројење за производњу електричне и топлотне енергије из отпада", нагласио је Мали. До сада је више од 50 компанија изразило заинтересованост да са Градом Београдом учествује у пројекту који се односи на третман комуналног отпада.

Мали је истакао да је документација припремана седам-осам месеци и да је реч о пројекту вредном 250 милиона евра.

БЛАДАУСАИД

● Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије ●

Copyright (c) Комисија за ЈПП. Сва права задржана. Пројекат подржан од стране USAID. Develpoed by Web Factory.